15 maanden oud

      Reacties uitgeschakeld voor 15 maanden oud

Van tevoren had ik het nooit gedacht, maar ik zeg wel eens ‘nee’ als S. weer eens voorgelezen wil worden. Ze is helemaal verslaafd aan Boer Boris. Zodra ze in de woonkamer komt, rent ze naar een Boer Boris-boek en brengt het naar ons. Die boeken zijn nogal groot, dus het ziet er erg komisch uit. Ze kan ze nauwelijks dragen. Eigenlijk is ze nog veel te klein voor die boeken, dus je zou ook kunnen beargumenten dat ze ze überhaupt niet in het rond mag dragen, omdat ze ze soms ook laat vallen en dat nogal zonde is. Maar ze draagt ze niet rond om het ronddragen, ze draagt ze naar ons toe om voorgelezen te worden. Als je op de grond gaat zitten en het boek van haar aanpakt, klimt ze zo bij je op schoot. Soms heeft ze niet het geduld voor een heel verhaal en wil ze vooral dieren kijken, het paard, de varkens, kippen, schapen en koeien aanwijzen en er de bijbehorende geluiden en/of gebaren bij doen. En zwaaien naar Boer Boris vindt ze ook het einde. Het komt ook geregeld voor dat ze wél het geduld kan opbrengen voor een heel verhaal, en dat zijn best lange verhalen, met toch ook best wat tekst, dus dat is best opmerkelijk. Ik weet niet wat haar er nu zo in aanspreekt, misschien toch ook de herhaling (‘Nee, dat is geen reden een feest! Er zijn wel vaker eenentwintig kuikentjes geweest geweest!’), maar feit is dat ze de boeken hartstikke leuk vindt en dat ze er op het moment geen genoeg van kan krijgen.

De oma’s: ‘Ze moet echt naar de kapper, ze moet naar de kapper, haar haar wordt zo ontzettend lang.’
Wij naar de kapper.
Mijn moeder: ‘Dat beetje haar had ik ook kunnen knippen hoor.’
Zucht.

Ik ga op kraambezoek bij een collega. Ze heeft een tweeling gekregen. De collega vertelt dat kindje 1 op de familie van haar partner lijkt en kindje 2 op haar familie. Ze lijken inderdaad niet op elkaar.
’s Avonds kijk ik naar S.. Ze lijkt niet echt op N., vind ik. Maar betekent dat dat ze dan op de familie van haar biologische vader lijkt? Zo denk ik er eigenlijk nooit over na. S. lijkt gewoon op zichzelf. Met haar mooie blauwgrijze ogen, lieve neusje en vlassige blonde haar. Ik vind haar prachtig.