S. 2 jaar, 5 maanden

      Reacties uitgeschakeld voor S. 2 jaar, 5 maanden

Bijna Koningsdag. N. heeft rood-wit-blauwe strikjes voor in S.’  haren gekocht, die ze ook al de donderdag ervoor in mag, want dan mag je verkleed komen op de crèche.

Appje van N.: “Ze had weer een grootse entree. Ten eerste omdat niemand anders ‘verkleed’ was, ten tweede omdat er weer eens bloederig snot uit haar neus kwam.’ En even later: ‘Oja, ik moest wel S.’s verwachtingen managen, want ze dacht dat de koning langs zou komen op de crèche, of anders de prinsesjes.’

Op Koningsdag zelf was S. volkomen hyper, ze lachte haar hysterische ‘dit wordt een leuke speciale dag ik vind het zo spannend’-lach. Het ís ook heel spannend, als er ineens een vlag je kamer in wordt gedragen en buiten wordt gehesen. Daarna moesten we eerst wachten tot het droog werd, maar toen gingen we naar de kleedjesmarkt. Die stelde niet per se heel veel voor, maar ja, dat kwam dus ook doordat het even daarvoor nog geplensd had. We kochten een paar boekjes, regenlaarsjes en kleivormpjes, dus dat was uiteindelijk nog wel geslaagd. Thuis keken we naar hoe de koning in Amersfoort een quiz speelde en werd rondgeleid (ons favoriete moment was toen een meisje tegen de koning zei: ‘Je kunt hier allemaal leuke dingen doen, zoals poep ruiken’), en later aten we nog een tompouce (van een middagslaapje kwam natuurlijk niets terecht). S. was helemaal blij met het vlaggetje dat we op onze wang geschminkt hadden. Bij het liedje ‘met de vingertjes’ waarbij je op het einde met je vingers in je wang moet duwen en ‘pff pff pff’ moet doen, herstelde ze zich nét op tijd. Bijna had ze het vlaggetje verwoest, maar gelukkig herinnerde ze zich haar vlaggetje en kon ze het ‘pff pff pff’ doen bij maar een wang doen, de andere alsof.