25 & 26 weken zwanger

      Reacties uitgeschakeld voor 25 & 26 weken zwanger

Nesteldrang. Gisteren hebben we de kinderwagen, het autostoeltje en de box besteld. Vandaag hebben we een kast besteld, de gordijnen opgehaald en opgehangen. Een productief weekeinde dus en dat moet ook, want als we niet productief zijn, worden we zenuwachtig en met alleen maar zenuwachtig zijn, bereik je niet zo veel.
Het kopen van een kinderwagen duurde ├║ren. Dat had ik een beetje onderschat, dus op een gegeven moment werd ik hongerig en trok ik het allemaal niet meer. Niet zo verwonderlijk, want het was toen al twee uur en we hadden nog niet geluncht. De kinderwagenverkoper legde bij elke kinderwagen uitgebreid de voor- en nadelen uit, en hoe je het ding kon inklappen, en hoe het zat met de reiswieg en dat je de wielen eraf kon halen als je er op het strand mee ging lopen enzovoorts enzovoorts. Ze gaan heel berekenend te werk, denk ik, want uiteindelijk ga je alles door elkaar halen en onthoud je precies wat ze willen dat je onthoudt. Maar wat geeft het, we kozen er gewoon een uit, omdat die rechtop bleef als je ‘m inklapte en omdat deze kinderwagen relatief licht en gemakkelijk te bedienen leek te zijn. We testten of ‘ie in de auto paste, en dat ging ook, dus prima verder. Of ‘verders’, zoals de verkoper maar bleef zeggen…
Autostoeltje: gewoon de beste die uit de anwb-test kwam, dus dat ging sneller.
Draagzak: niet nodig, we hebben een draagdoek die we van een vriendin mogen lenen.
Box: op internet hadden we er een gezien met ronde spijlen, en we vinden ronde spijlen veel mooier dan van die brede (die blijkbaar in zijn, want zo ongeveer alles is met brede spijlen), dus dat ging helemaal snel. We hebben niet eens meer gekeken naar de andere boxen, maar deze zag er prima uit, en er zit een lade in, dus hij voldeed volledig aan onze eisen.
De kast komen ze vanavond nog bezorgen, en volgende week monteren, dus zojuist hebben we in allerijl het bed verplaatst, zodat ze hopelijk voldoende ruimte hebben voor alles. Nog wat spullen opgeruimd. We zijn echt wel op de goede weg, maar pff, we hebben nauwelijks meer ruimte in ons hoofd om gewoon ‘vrouw en vrouw’ te zijn, in plaats van alleen maar ’toekomstige moeders’. Alles staat in het teken van de komst van het kind, zo lijkt het.

Een week later.
Zeven maanden geleden hebben we kaartjes besteld voor Marktrock, omdat Slongs Dievanongs daar optrad. En Clouseau. En Stan van Samang en Gers Pardoel. Zeven maanden geleden zeiden we tegen elkaar: ‘Zelfs als je dan al zwanger bent, dan zul je wel niet al heel lang zwanger zijn.’ Wisten wij veel. Maar al met al kun je beter zes maanden zwanger zijn dan twee maanden, qua moeheid en zo. We hadden zitplaatsen, maar hebben vooral gestaan. Eerst bij Slongs Dievanongs natuurlijk, helemaal vooraan. Er waren nog niet veel mensen, maar: ‘You don’t need a crowd to have a party.’ We didn’t need a crowd en het was helemaal fantastisch om haar live te zien.
Clouseau was als laatst, we zaten even op de tribune en N. kreeg wat last van rugpijn. Dus toen gingen we maar vast naar de staplaatsen toe, want Clouseau moet je natuurlijk niet op een tribune helemaal achteraf zien. Waar Slongs een decor had met plastic palmbomen, had Clouseau een professionele lichtshow. Alles was helemaal perfect geregeld, mooi om dat contrast te zien. We zongen en we dansten. Inmiddels was het superdruk en donker geworden, dat maakte het allemaal wat gemakkelijker.
Aan een picknicktafel na het optreden van Clouseau.
Ik: ‘O, ik heb echt last van mijn rug door al dat staan. Hoe gaat het nu met jouw rug?’
N.: ‘Mijn rug? Nergens last meer van.’
Heel fijn om even weer wat meer te zijn dan enkel toekomstige moeders, om even weg te zijn en gewoon iets heel erg leuks te doen.